Nieuws

Een maand na de verschrikkelijke rampen in Turkije en Syrië wordt er in het Glazen Huis aandacht besteed aan de nasleep van de aardbevingen. Sinds maandag 20 maart staat het Glazen Huis 10 dagen lang in het teken van Wij Zijn In Rouw.

Op initiatief van enkele buurtorganisaties in Nieuw-West (waaronder winkelcentrum Plein’40-’45) vond er op maandag 20 maart om 17.00 uur een stille tocht plaats om de slachtoffers te herdenken. Vanaf 18.00 uur is het Glazen Huis geopend als rouwplek waar men kan samenkomen voor een kopje koffie en nagesprekken. Het Glazen Huis zal hierna tot en met donderdag 30 maart tussen 11.00 en 19.00 uur te bezoeken zijn.

De ramp heeft grote impact gehad op mensen wereldwijd, en ook in Nieuw-West zijn er mensen die te maken hebben gehad met het verlies van dierbaren. Er zijn hartverwarmende acties opgetuigd om slachtoffers te helpen met middelen en goederen, maar er is ook behoefte aan een moment van bezinning, rouw en samenkomst. Vandaar kan men in het Glazen Huis bijeenkomen en een lint knopen of een kaars laten branden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers. Er zullen tevens vrijwilligers aanwezig zijn om in gesprek te gaan met mensen die hier behoefte aan hebben. Indien jij ook behoefte hebt om langs te komen is dat uiteraard zeker mogelijk.